torsdag 9 september 2010

Hösten 2010

Ja här har ju inte blivit skrivet så mycket på senaste tiden, men jag uppdaterar ju på vår Facebookssida mycket oftare. Så där kan man följa oss lite mer noggrant.  Sen har vi ju vår interaktiva kalender som ni kan titta på, som ju ligger i början på denna blog.

Där har ju gått lite inflation i änglasmycken och speciellt till förmån för Barncancerfonden.
Jag får ofta frågan om  våra är originalen eller dom äkta. Folk i allmänhet tycks inte förstå att det är olika personer som gör dessa änglar. Och jag kan nog tyvärr säga att en del skor sig själva på detta koncept.

Kan nämna någon som själv har haft eller har cancer som gör och säljer dessa. Och det är ju storartat.
butiker och andra frivilliga ställer upp och säljer änglasmyckena gratis, smycke-dels firmor skänker delar till verksamheten. Och pengarna sätt in på en insamling på Barncancerfonden. MEN det behålls 25 kronor på var ängel till material kostnader. Det innebär många sköna tusenlappar i egen ficka.
Och detta borde ju betraktas som en firma-verksamhet. Som det är nu så ser jag det som svartarbete.
Sorry men det är fakta. Och denna privatmarknad är helt oreglerad.
Ingen speciell nämnd eller gömd.

Bizzniz som företag kan ju naturligtvis inte skänka hela summan. Vi har ju stora kostnader i företaget att ta hänsyn till. Det är dyra hyror skatt, moms, bilkostnader mm. Se skräckexempel på hyra här 
Och man kan idag som företag inte skänka pengar till välgörande ändamål, med den lagstiftning vi har.
Vi säljer ju därför ett gåvokuvert till förmån för Barncancerfonden separat som kostar 50 kronor. Detta gåvokuvert Betalar vi själv 50 kronor för när vi köper dom av Barncancerfonden, så det blir ett nollsummespel i vår bokföring. Och godkänt av lagstiftarna. Vi har ända kostnader nedlagd tid i den hanteringen, men det får försvinna någonstans.
Trots detta så är folk väldigt miss-trogna och ifrågasättande.
Så i det hela så  är detta ett väldigt otacksamt projekt som kostat mig massor av tid och uteblivna pengar som jag kunde tjänat på 
något annat.

Så vi ger detta projekt till året ut, sen får vi se. Kanske tid att satsa på mig själv, min hälsa och välbefinnande.